Hétvégén nyolc csapat részvételével zajlott Kecskeméten a kosárlabda Leány Serdülő Országos Döntője, amelynek végén a Vasas fiatal kosarasai örülhettek. A hazaiak nehéz sorsolásuk miatt a hatodik helyen végeztek.

A május 16-án kezdődő Leány Serdülő Országos Döntőt Szemereyné Pataky Klaudia Alpolgármester Asszony, mint a torna fővédnöke és Béres Tímea a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia vezetője nyitotta meg. Nyolc csapat, köztük a hazai Kecskeméti Kosárlabda Akadémia versenyzett a Kecskeméti Főiskola Tőrős Olga Sportcsarnokában, ahol izgalmas, magas színvonalú mérkőzéseknek lehettek szemtanúi a kosárlabdát kedvelő emberek.

A vasárnapi helyosztók a nagy érdeklődésnek köszönhetően már a Messzi István Sportcsarnokban kerültek megrendezésre. Gerebenné Bresák Zita lányai a 6. helyen zártak nehéz sorsolásuk következtében. A döntő parázs hangulatot, idegfeszítő végjátékot, örömöt és könnyeket hozott e színvonalas torna befejezéseképpen.

Eredmények:
1. Vasas Akadémia
2. Soproni Darazsak Akadémia
3. Csata DSE
4. Battai Villámok
5. Kosárlabda Akadémia Pécs
6. Kecskeméti Kosárlabda Akadémia
7. Kőbányai Darazsak
8. Hat-Agro Uni Győr

Kecskeméti Akadémia: Gereben Lívia, Petró Ildikó, Burján Bianka, Tóth Fanni, Dugár Dóra, Varga Anna, Monus Petra, Hajnal Fanni, Szórád Laura, Mérész Beatrix, Bodza Mirjam, Révész Sára, Kovács Bernadett, Sipos Zsófia
Edző: Gerebenné Bresák Zita
A kecskeméti csapat legjobbjának Gereben Líviát választotta edzője.

A különdíjak ajándékcsomagjait a Decathlon támogatta. A díjakat átadta Zámbori Péter a Hirös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Fegyverneky Zsófia 105-szörös válogatott játékos, Béres Tímea Euroliga-győztes kosárlabdázó és Tóth Viktor vezetőedző adta át a díjazottaknak. Zámbori Péter a verseny védnöke zárásképpen meglepte a fiatalokat (Kecskemét és a döntő két résztvevő csapatát) egy egész napos “élménnyel” a Kecskeméti Fürdőben.

Béres Tímea: Szakmai szempontból egy nagyon színvonalas döntőt láthattunk, mely bíztató a magyar női kosárlabdázás jövőjére nézve. A kecskeméti lányokra nagyon büszke vagyok. Köszönöm mindenkinek ,aki a torna szervezésében és lebonyolításában részt vett.

A torna támogatói: Primavera ásványvíz, Decathlon áruház, Félegyházi pékség, McDonald’s.

Adó 1%

 

April 2024
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30