Hernádon kezdte az idei szezont a Kecskeméti Kosárlabda Club kenguru korosztályú csapata. Sok kosaras leánynak ez volt az első szereplése a korosztályban és voltak akik még egyáltalán nem versenyeztek. Két mérkőzést játszottunk, két különböző összetételű csapat ellen.

KKC - Miklósi Aprókák 16-61 (3-14, 5-25, 0-14, 8-8)

KKC: Trecskó 1, Stecenkó 2, Oravecz, Pomozi 10, Izsó, Lenkei 1, Lakatos V., Krauter, Marsa, Magony, Dorogi 2, Szűcs Zs.

Az első ellenfél csapat kizárólag fiúkból tevődött össze, akik többsége  ráadásul 2004-es születésű volt, míg nálunk a 20 fős keretben is csak 5 olyan játékos van aki 2004-ben született. Tehát ebből a hátrányos helyzetből indultunk. A lányok jelenlegi képzettségünknek és koruknak megfelelően játszottak. A nagyarányú vereség (16-61) ugyan nem jó eredmény, de ebben a kenguru korosztályban a változó nemű, korú, és képzettségű csapatok miatt  nem olyan kirívó mint az idősebbeknél.

Hernád SE - KKC 22-15 (9-2, 8-11, 2-0, 3-2)

KKC: Trecskó 2, Stecenkó 2, Oravecz, Pomozi 10, Izsó, Lenkei, Lakatos V., Krauter, Marsa, Magony, Dorogi 1, Szűcs Zs.

A második ellenfél csapat már vegyesebb nemű és korösszetételű volt. Szerencsére a lányaink helyén kezelték az első mérkőzésben elszenvedett vereséget és nem estek letargiába miatta. Ez előző mérkőzéshez hasonlóan a jelenlegi képzettségünknek és koruknak megfelelően játszottak.

Gyakori hibánk volt, hogy a védekezésnél megzavarta lányainkat, hogy az ellenfél nem ugyanazokon az embereken védekezik, akiket az elején vagy a mérkőzés szünetében megbeszéltünk. Vagyis nagyon fontos minden játékosban tudatosítani, hogy csak akkor kell a részére megbeszélt “párra” figyelnie amikor védekezik. Támadáskor meg egyáltalán nem kell arra figyelnie, hogy az ellenfélből melyik játékos fog majd védekezni.

Nagyszerű volt mikor a lányok ráéreztek arra, hogy milyen fontos dolog, hogy a cserepadon ülők érdeklődve, és a pályán lévő csapattársaikat szurkolással figyeljék. A jó és rossz dolgok észrevétele minden esetben tanulságos, a csapattársak bíztatása pedig segíti a pillanatnyi játékot és hosszabb távon viszont erősíti a csapat szellemet.


Közel 1 hónap telt el az első edzések óta. Úgy látjuk, hogy az edzésen gyakorolt mozgások, a lányok játékában megjelent és ez a cél, vagyis hogy mindenki saját magához képest a lehető legjobban fejlődhessen. Szerencsére a korosztályos verseny szabályzat is ezt segíti, ugyanis itt a mérkőzéseken itt még kötelező a 12 fős keret játszatása, és nem lehet a győzelem érdekében az ügyesebb játékosokat sokkal többet játszatni, vagyis mindenki szerezhet meccs rutint. Mindenkinek egyenlő lehetősége van a fejlődésre, különösen fontos, hogy az edzésekről és mérkőzésekről való hiányzás minimális legyen. Szinte minden edzés eredménye a következőn megjelenik. Nagyon szerencsés a csapat, hogy hetente 3 x is lehetősége van ezen a kiváló minőségű felújított pályán játszani.

Adó 1%

 

August 2019
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31