November 8-án játszotta első Kecske Kupa mérkőzését a KKC kenguru csapatának a fiatalabb része, vagyis akik 2005 és annál későbbi születésűek. A Kecske Kupa szabályainak megfelelően, minden gyermek két negyedet játszhatott, vagyis egy negyedet játszik, egy negyedet pihen…

Ennek megfelelően az 1. és 3. negyedet Dorogi Vanessza, Izsó Virág, Kapás Móni és Lenkei Cintia kezdte a 2. és 4. negyedet pedig Marsa Petra, Stecenkó Laura, Trecskó Zsanett és Magony Zsófi játszotta.

 

A gyerekek most először a mérkőzés előtt új taktikai feladatot kaptak, melyet korábban nem gyakoroltunk, nem próbáltunk. A feladat az volt, hogy miután gólt kapunk, utána az alaplapi bedobásnál meghatározott mozgással és nem véletlenszerű bedobással kell a játékot indítani. A mozgás lényege az volt, hogy mindig ugyanaz az a játékos dobja be a labdát, egy másik félkörben fut a labdáért, a többiek meg indulnak az ellenfél kosara felé.

A játékosok ahhoz képest, hogy új feladatot kaptak, mindannyian megfelelően teljesítették a rájuk osztott szerepeket. Ez azért nagy jelentőségű dolog, mivel ezek szerint gyorsan tanulnak, jó képességűek a gyerekek. Kiemelném a félkörben futó játékosokat akikre most igazán fontos szerep jutott. Dorogi Vanessza és Marsa Petra az elvárás feletti odaadással és elszántsággal teljesítettek.. Fontos tudni, hogy kenguru korosztályban nincsenek még kiosztva a nagyobbaknál megszokott módon a posztok (center, irányító, bedobó, stb..), hanem mindenki játszik majd minden helyen és így lesz ez az egyéb feladatoknál is vagyis mérkőzésenként változnak a szerepek..

Szintén kiemelkedő teljesítményt nyújtott Trecskó Zsanett, aki kis termete ellenére úgy ment el a nagyobb és akár ellenkező nemű ellenfelek mellett is, mint a profik. Jobbkezével stabilan vezette a labdát, a bal kezével pedig hárította az akadályokat, elterelte az útjába kerülőket.

A többiekkel kapcsolatban pozitívumként említem, hogy a játék közben, vagy szünetekben kapott instrukciókat megértették és próbálták hasznosítani, mindenki ügyesen és lelkesen kezdett, lányaink nem ijedtek meg a néha nagyobb vagy akár nagyobb és fiú nemű ellenfelektől is. Ennek ellenére egyenlőre sajnos a három mérkőzésből egyikben sem sikerült nyerni.

Különösen megoldandó feladatnak érzem, hogy a kispadon pihenő játékosok aktívan kövessék, figyeljék az éppen pályán játszó csapattársaikat, tanuljanak a hibáikból, és egy jól sikerült esemény után szurkolással bíztassák társaikat. Úgy vettem észre, néha nem mindig a játékra koncentrálnak a lányok…

Ettől függetlenül összességében elégedettek vagyunk a lányokkal, látjuk mik azok a dolgok melyeknek fejlesztésére még nagyobb hangsúlyt kell fordítani. Már a hernádi mérkőzéshez képest is javult a védelem, már most kevesebbszer tévesztették el a játékosok, hogy ki-kit fog a védekezés során. Szerencsére úgy tűnik most az ellenfél partner volt és ugyanúgy fogtak vissza a párok, de fontos tudatosítani a gyerekekben, hogy a kiosztott “párra” csak akkor kell figyelni amikor védekezünk. Amikor támadunk akkor nekünk nem kell a “párunkkal” foglalkozni…

Következő Kecske Kupa mérkőzés: December 6. (szombat), előtte még kenguru mérkőzés várható.

Köszönjük a szurkolást!

További képek a webalbumban.

Adó 1%

 

November 2018
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30