KKC-MAFC 60:72 (16:15, 9:22, 19:13, 16:22)

KKC: Nagy D. 17/6, Nagy Z. 9/3, Szabados 2, Kálló 5, Futaki 2, Kuli 6, Murár 7, Pogány 12

Statisztika

 Tét nélküli mérkőzéseket játszunk a 9-16. helyért, a játék szempontjából azonban fontos, hogyan zárjuk ezt a nem túl szerencsés évet.

A mérkőzés elején úgy tűnt, hogy sikerül felülkerekedni azokon a hátráltató tényezőkön is, hogy Dobos Ági a pénteki edzésen megsérült, Nagy Zita egész héten betegeskedett, és Pogány Vivinek is kiment a bokája az első negyedben. Nagy Dóri sikeres hármasával kezdtük a játékot, apránkét előnyt harcoltunk ki. A sok hibával együtt is Murár Fanni és Kuli Orsi kosaraival a 7. percben már 16-10-re vezettünk. A végjátékban Grozsics triplájával egy pontra zárkózott a MAFC. Az első negyedben nagy lehetőséget halasztottunk el, kevesebb hibával 10 pont fölé növelhettük volna az előnyt.

Először a mérkőzésen a 12. percben Gorácz kosarával vezetett a MAFC, ám ekkor a két Nagy, Nagy Dóri és Nagy Zita kosaraival visszavettük a vezetést, és tartottuk a negyed közepéig. Az ellenfél szigorított a védekezésén, kijött egészpályára embert fogni, ezzel sok ütközést vállalva. Kicsit borzolta a kedélyeket, amikor Kuli klasszikus blokkját faultnak ítélte a játékvezető. Innen Lövész percek következtek, előbb Kálló taktikai faultját minősítette sportszerűtlen hibának, majd a félpáján álló Kálló hátára másztak, és ő kapott támadófaultot, miközben két Pogány betörésnél is továbbengedte az igen csak véleményesnek ítélhető szituációt.

Hiába igyekeztünk, lepattanóban sokat hibáztunk, és a végén Komiszár két hármassal is beköszönt a zónánk ellen. Kuli büntetői már cask szépítettek a félidei eredményen, 12 pontos hátránnyal mentünk az öltözőbe.

 

A második félidőben sokkal harcosabban védekeztünk, így főként Pogány és Nagy Dóra vezetésével megkezdtük a felzárkózást. Még mindig sokat hibáztunk, de Kuli blokkjai és labdaszerzései, a mezőnyök agresszívabb védekezése, Murár és Nagy Dóri kosarai már 47-44-es felzárkózást eredményezett. Itt azonban Kuli 4 faultja miatt, amit senki sem értett, cserélni kényszerültünk. Abbaházi büntetője állította be a 44-50-es harmadik negyed eredményét.

A negyedik játékrész Murár sikeres középtávolijával indult, így újra négy pont volt a különbség. Nagy Dóri büntetője után még labdát is szereztünk, de ziccerben eladtuk, és a kontrából ismét 5 pontra nőtt a különbség. Küzdöttünk, de ezután sokadik véleményes ítéletével, hátulról, semmit se látva befújta Kuli labdaszerzését Lövész, aki ezzel kipontozódott. Innetől kezdve nagy küzdelem folyt a pályán, továbbra is sok hibával, és a kihagyott dobásainknak is köszönhetően ismét 12 ponttal elhúzott a MAFC. Nagy Zita hármasa, majd két büntetője csökkentette a különbséget, de Kálló sérülése, Pogány és Murár kipontzódása végleg eldöntötte a végjátékot.

A MAFC nagyot küzdve, megérdemelten nyert, csak gratulálni lehet nekik.

Mi nem birtuk el a sérüléseken túl azt, hogy ilyen rosz százalékkal dobtunk, valamint hogy magassági előnyünk ellenére alulmaradtunk a lepattanóban. Ezekkel a hibáinkkal együtt is lehetett volna azonban jobb a mérkőzés Lövész jétékvezető magánszámai nélkül .

A következő mérkőzésünk 15-én, szerdán Nagykanizsán lesz, majd szombaton Bajára látogatunk.

Tóth Viktor

Adó 1%

 

February 2018
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28