2018. december 16-án a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Mátyás Király Általános Iskola tornatermében játszotta második versenyét a Kecskeméti Kosárlabda Klub (KKC) ménteleki kosárlabda csapata, vagyis a KKC Ménteleki Méhecskék. Ez a verseny pedig a KKC által szervezett és a Generali biztosító által támogatott Generali Kecske Kupa volt.

(A képre vagy ide kattintva megnyílik a galéria.)

 

Második verseny volt ugyan, viszont első volt abból a szempontból, hogy itt már kétpalánkos kosárlabdát játszottak a gyerekek. Eredetileg erre az évre csak a Kosárpalánta versenysorozatban való részvétel volt a terv, mert a gyakorlás körülményei (technikai feltételek és a játékosok korának összetétele) ahhoz adottak a legjobban, de abba a szerencsés helyzetbe kerültünk, hogy más hasonló, kezdő szintű csapat is nevezett a Kecske Kupa versenyre a kiskunhalasi csapat személyében, így volt értelme változtatni az eredeti elképzelésen.

Szerencsére bordásfalra akasztható palánkokat tudott a Kecskeméti KC a gyerekek részére biztosítani, de látva a lelkesedést, előfordulhat, hogy további két palánk is kerül majd a terembe a meglévőkkel szemköztes oldalra. Így kialakulhat két olyan pálya, ahol a gyerekek a korosztályuknak megfelelő magasságú palánkra gyakorolhatnak.

Lényeg a mai mérkőzésről. Ügyesek, lelkesek, vidámak voltak a lányok. Három fő feladat volt rájuk bízva, védekezésnél legyenek a párjukon (az ellenfél csapatából kiválasztott támadó játékoson), támadásánál próbáljanak meg elszakadni, üresen lenni és próbálják az utasítások megértését egy fejbiccentéssel vagy oda pillantással nyugtázni.  Ennyi lesz a feladat a következő mérkőzésen is, ami hamarosan következik is majd január 12-én egy újabb Kecske Kupa fordulón. Sokat hangsúlyoztam, hogy nem érdekel ki / hány pontot fog dobni, egyelőre ott még nem tartunk. :) Ettől függetlenül azért sok szép kosár is született. Sőt volt olyan negyed amit mi nyertünk! KKC-Kiskunhalas (30-45), KKC-Arany Ált. Isk. (15-48).

És kb. az eredmények hozzák is a papírformát. Az az egyik nagyszerű dolog ebben a Kecske Kupában, hogy nem sorsolással dőlnek el az ellenfelek mint általában mindenhol, hanem az edzők leadhatják előre, hogy milyen szinten van éppen a csapata és akkor szervezők annak megfelelően próbálják meg kiosztani az ellenfelet, így jó eséllyel elkerülhetőek az óriási szintkülönbségek a csapatok között.  (Épp a minap játszott egy másik gyerek csapat egy 4 - 110-es eredményt, ami azért biztosan lehangoló volt a vesztes félnek, és a győztes félben sem biztos, hogy teljes volt a sikerélmény)

Nagyon szuper volt, hogy az ellenfelek még abban is partnerek voltak, hogy a negyedek elején kiosztott párok esetében oda/vissza védekezés volt, vagyis mindenkinek csak a párját kellett jól megjegyezni. Később ez úgy fog működni, hogy a két edző egymástól függetlenül osztja ki a “párokat”, ami sokáig elég nagy fejetlenséget fog okozni a fejekben és a pályán is. :)

Lényeg, hogy a lányaink jól érezték magukat. Külön kiemelném, hogy egyetlen könnycsepp sem került a pályára :), ami azért volt nekem feltűnő, mert edzéseken azért 1-1 esést vagy labdatalálatot követően gyakran előfordul egyébként... Itt valószínűleg segített átlendülni ezeken a felfokozott érzelmi állapot.

Kecske Kupa I. fordulóján résztvevő játékosok: Vörösmarthi Panni (IV. osztály), Bán Anna (IV.), Nagy Vivien (IV.), Zombory Csenge (IV.), Virág Nikoletta (IV.), Seregély Vivien (III.), Domján Kiara Ketrin (III.), Takács Kitti (III.), Hegedűs Léna (III.)

Adó 1%

 

February 2019
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28