Az elmúlt héten került megrendezésre Pécsett a 2018/2019-es junior leány bajnokság nyolcas döntője. A nyögvenyelős bejutás ellenére nem érkeztünk feltett kézzel és titkon egy esetleges négybe jutást sem tartottunk lehetetlen küldetésnek. Nos, az első mérkőzésen sikeresen sumákoltunk tovább nagyratörő céljainkat illetően. Megilletődtünk a Csata DSE márkanév hallatán, ellenfelünk gyakorlatilag mindenben fölénk nőtt, így örömjátékkal kezdhették a tornát. Öröm az ürömben, hogy mindenki pályára léphetett és beleszagolhatott a döntő légkörébe.

Szerencsére a délelőtti zakó nem hagyott mély nyomot a lányokban, ugyanis a délutáni ütközeten teljesen más arcát mutatta a banda. Extra védekezéssel kergettük őrületbe a hazai PEAC- Kosárlabda Akadémia Pécs játékosait, tizenegy egységen tartottuk a későbbi pontkirálynő Wentzel Nórát, közel tökéleteset produkáltunk defenzív oldalon. Hajszálon múlt a bravúrgyőzelem, néhány támadásbeli pontatlanság azonban a pécsiek diadalát eredményezte. Bár a csoportból való továbbjutás lehetősége ezzel a fiaskóval elúszott, de jól láthatóan végre fejben is megérkeztünk fináléra.

S ha már betoppantunk, lendületből átmasíroztunk a soron következő riválisokon. Mind a Széchenyi KA, mind a BEAC-Újbuda KA/A ellen hoztuk a védjegyünknek számító agresszív nyomásgyakorlást hátul, emellett elsősorban Kurtz Kami vezetésével támadásban is domináltunk. Úgy a kezdők, mint a kispadról érkezők rengeteget tettek a sikerért, nagybetűs CSAPATKÉNT funkcionáltunk a megmérettetéseken.

A zárónapon az addigi eredmények tükrében az ötödik helyért léphettünk parkettre. Az Atomerőmű-KSC Szekszárd kihasználva enerváltságunkat átrohant rajtunk és megérdemelten húzta be a rangadót. Ennek ellenére le a kalappal a lányok előtt, kihozták magukból a maximumot, szó nem érheti a ház elejét!

Egyértelműen elkeseredtünk a házigazdák elleni csata után, hiszen valóban nem sok hiányzott a meglepetéshez, de a realitások talaján maradva le kell szögezni, hogy ez a hatodik hely is hatalmas eredmény számunkra. Büszkék vagyunk a lányokra!

A csapat legjobbjának Schlégl Odettet választották.

Csoportmérkőzések:

Csata DSE - Kecskeméti KC

93 - 24

 

 

PEAC - Kosárlabda Akadémia Pécs - Kecskeméti KC

53 - 43

 

 

Kecskeméti KC - Széchenyi KA

64 - 57

 

 

Keresztjáték:

 

 

 

Kecskeméti KC - BEAC-Újbuda KA/A

61 - 46

 

 

Helyosztó:

 

 

 

Kecskeméti KC - Atomerőmű-KSC Szekszárd

56 – 93

 

Végeredmény:

1. Csata DSE

2. Vasas Akadémia/A

3. PEAC – Kosárlabda Akadémia Pécs

4. DVTK Akadémia

5. Atomerőmű-KSC Szekszárd

6. Kecskeméti KC

7. BEAC-Újbuda KA/A

8. Széchenyi KA

Statisztikák, pontszerzők az alábbi linken elérhetők: http://hunbasket.hu/utanpotlas/x1819/whunu18/

Adó 1%

 

February 2019
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28