AZ ELŐDÖNTŐ

 

KKC-Tata 72-46   (24-17, 21-6, 13-9, 16-14)

 

Kezdők: Pogány V. 6, KULI O. 13, NAGY Z. 10 BAUKO G. 16, KŐHÁZI F. 6,

 

Csere: Kálló 4, Nagy H. 0, SZABADOS 3, Ősze 6, Murár 3, BEREGSZÁSZI 5/3

 

Az elődöntőben végig vezetve, sokat cserélve tudtunk nyerni.

Kiemelném BAUKÓ Gréta teljesítményét, aki majdnem tripla duplát ért el. (9 kiharcolt foult,  9 lepattanó és 16 pont)

 

Az elődöntőben sajnos sérülése miatt Nagy Dóra már nem tudott játszani, viszont a vizsgái után a csapathoz csatlakozó Beregszászi Andrea jól irányított.

 

Döntő

 

Szekszárd-KKC 81-64 (20-19, 30-19, 13-15, 18-11)

 

POGÁNY VIVIEN 16, NAGY ZITA 14/3, KULI ORSOLYA 8, BAUKÓ GRÉTA 7, KŐHÁZI FANNI 11/3,

 

Csere: Beregszászi Andrea, KÁLLÓ DÓRA 6/3, Nagy Helga, Ősze Vivien, Murár Fanni 3, Szabados Berill,

 

A döntőt Szekszárddal vívtuk, akik a torna favoritjának számítottak, hiszen öt  NB I A csoportban edződő játékossal érkeztek, akik közül négyen stabilan játszanak is.

 

Ezen kívül megküzdöttünk betegséggel (Pogány V.), sérüléssel (Nagy D.), de nem tudtuk, hogy még a játékvezetőkkel is kell.  Az ember mindig próbál meggondoltan nyilatkozni ilyen esetekben, ezért úgy fogalmaznék, hogy a felfogásuk nem nekünk kedvezett, - de ezen lépjünk túl.

 

A mérkőzésről: a II. negyed közepéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám a szekszárdi Hajdú remek napot fogott ki és hármasaival komoly előnyt szereztek a félidőre.

 

A II. félidőben igyekeztünk felzárkózni, ám sajnos a remek formában játszó Baukót a félidő elején fújták ki, Kőházinak is el kellett hagyni a játékteret faultjai miatt, majd Kuli Orsit pontozták ki úgy, hogy kb. 1,5-2 m-re állt az eseménytől. Miközben az egész másodiki félidőben hat faultot ítéltek az agresszíven letámadó Szekszárd ellen. A három meghatározó emberünk kiesése sajnos megpecsételte a sorsunkat, de a csapatot minden dicséret megilleti, hisz az utolsó percig maximális erőbedobással küzdöttek.

 

A Szekszárdnak csak gratulálni tudok, nagyon jól játszottak. Úgy gondolom, hogy a két csapat az egész torna legjobb, egál meccsét vívta volna, egy megfelelő, jobb szemléletű játékvezetéssel.

 

A II. hely, valamint a mutatott játék ettől függetlenül örömteli. (Még akkor is, ha ezt a döntőt a helyén kell kezelni.) Nagyon nagy eredménye volt a tornának, hogy a kadettből csatlakozó, illetve eddig kevesebb szerepet kapó játékosok is megmutatták, hogy lehet rájuk a jövőben számítani.

 

Baukó Gréta szinte berobbant a csapatba, nagyon komoly játékot mutatott, meghatározó emberré léphet elő a jövő évi szezonban. Itt emelném ki Kálló Dorci előre lépését is.

 

Külön öröm, hogy a kadetből most már véglegesen a felnőtt kerethez kerülő játékosok egyértelműen léptek előre, fejlődtek és egyre többen beépíthetők közülük. Ősze Vivien, Murár Fanni, Szabados Berill, Nagy Helga is nagyon jól élt a kapott lehetőségekkel. Minden dicséretet megérdemelnek.

 

A tavaly már szereplő játékosok közül Kőházi Fanni, élete legérettebb irányító játékát nyújtotta, nagy része volt a sikerben. Nagy Dóra jól kezdett, hárompontosokat dobott, de régi sérülése kiújult, így a döntőre egy meghatározó emberünket kellett nélkülöznünk.

 

Sajnos Pogány Vivien nem tudta azt hozni, amit megszoktunk tőle. Betegséggel küszködött, csak rövid időket tudott a pályán tölteni. A döntőn volt először, hogy időnként az igazi arcát mutatta.

 

Beregszászi Andrea az elődöntőre, döntőre tudott csatlakozni a vizsgái miatt, szépen teljesített.

 

A végére hagytam két meghatározó emberünket, a csapatkapitány Nagy Zitát és Kuli Orsolyát. Az egész torna alatt mind a ketten magas színvonalon kosaraztak. Húzták magukkal a fiatalokat. Teljesen megérdemelten választották be Őket az All Star ötösbe.

 

Külön meg szeretném köszönni az államvizsga előtt álló, az egyetemi és főiskolai vizsgák  között a döntőn résztvevő játékosoknak, hogy itt tudtak lenni a négy nap alatt. Szurkolunk, hogy a meccsek közötti tanulás jó és eredményes vizsgákat hozzon nekik.

 

Adó 1%

 

April 2024
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30