2018. december 16-án a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Mátyás Király Általános Iskola tornatermében játszotta második versenyét a Kecskeméti Kosárlabda Klub (KKC) ménteleki kosárlabda csapata, vagyis a KKC Ménteleki Méhecskék. Ez a verseny pedig a KKC által szervezett és a Generali biztosító által támogatott Generali Kecske Kupa volt.

(A képre vagy ide kattintva megnyílik a galéria.)

 

Második verseny volt ugyan, viszont első volt abból a szempontból, hogy itt már kétpalánkos kosárlabdát játszottak a gyerekek. Eredetileg erre az évre csak a Kosárpalánta versenysorozatban való részvétel volt a terv, mert a gyakorlás körülményei (technikai feltételek és a játékosok korának összetétele) ahhoz adottak a legjobban, de abba a szerencsés helyzetbe kerültünk, hogy más hasonló, kezdő szintű csapat is nevezett a Kecske Kupa versenyre a kiskunhalasi csapat személyében, így volt értelme változtatni az eredeti elképzelésen.

Szerencsére bordásfalra akasztható palánkokat tudott a Kecskeméti KC a gyerekek részére biztosítani, de látva a lelkesedést, előfordulhat, hogy további két palánk is kerül majd a terembe a meglévőkkel szemköztes oldalra. Így kialakulhat két olyan pálya, ahol a gyerekek a korosztályuknak megfelelő magasságú palánkra gyakorolhatnak.

Lényeg a mai mérkőzésről. Ügyesek, lelkesek, vidámak voltak a lányok. Három fő feladat volt rájuk bízva, védekezésnél legyenek a párjukon (az ellenfél csapatából kiválasztott támadó játékoson), támadásánál próbáljanak meg elszakadni, üresen lenni és próbálják az utasítások megértését egy fejbiccentéssel vagy oda pillantással nyugtázni.  Ennyi lesz a feladat a következő mérkőzésen is, ami hamarosan következik is majd január 12-én egy újabb Kecske Kupa fordulón. Sokat hangsúlyoztam, hogy nem érdekel ki / hány pontot fog dobni, egyelőre ott még nem tartunk. :) Ettől függetlenül azért sok szép kosár is született. Sőt volt olyan negyed amit mi nyertünk! KKC-Kiskunhalas (30-45), KKC-Arany Ált. Isk. (15-48).

És kb. az eredmények hozzák is a papírformát. Az az egyik nagyszerű dolog ebben a Kecske Kupában, hogy nem sorsolással dőlnek el az ellenfelek mint általában mindenhol, hanem az edzők leadhatják előre, hogy milyen szinten van éppen a csapata és akkor szervezők annak megfelelően próbálják meg kiosztani az ellenfelet, így jó eséllyel elkerülhetőek az óriási szintkülönbségek a csapatok között.  (Épp a minap játszott egy másik gyerek csapat egy 4 - 110-es eredményt, ami azért biztosan lehangoló volt a vesztes félnek, és a győztes félben sem biztos, hogy teljes volt a sikerélmény)

Nagyon szuper volt, hogy az ellenfelek még abban is partnerek voltak, hogy a negyedek elején kiosztott párok esetében oda/vissza védekezés volt, vagyis mindenkinek csak a párját kellett jól megjegyezni. Később ez úgy fog működni, hogy a két edző egymástól függetlenül osztja ki a “párokat”, ami sokáig elég nagy fejetlenséget fog okozni a fejekben és a pályán is. :)

Lényeg, hogy a lányaink jól érezték magukat. Külön kiemelném, hogy egyetlen könnycsepp sem került a pályára :), ami azért volt nekem feltűnő, mert edzéseken azért 1-1 esést vagy labdatalálatot követően gyakran előfordul egyébként... Itt valószínűleg segített átlendülni ezeken a felfokozott érzelmi állapot.

Kecske Kupa I. fordulóján résztvevő játékosok: Vörösmarthi Panni (IV. osztály), Bán Anna (IV.), Nagy Vivien (IV.), Zombory Csenge (IV.), Virág Nikoletta (IV.), Seregély Vivien (III.), Domján Kiara Ketrin (III.), Takács Kitti (III.), Hegedűs Léna (III.)

 

April 2021
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30