KKC: Kőházi 3/3, KULI 12, Gyárfás 5/3, NAGY Z. 12, Pogány -, Baukó 2, TÓTH E. 13/3, Beregszászi 2, Dali 4, Nagy D. 7/3.

Edző: Tóth Viktor

 

Nyíregyháza:  Földesi 8, Gáspár 4, PAPP 11, FARKASINSZKI 27, PÁLL 16, Soós -, Gömze 2, Tóth K. 6.

Edző: Farkasinszki Gyuláné

 

 

 

Tóth Kitti és Nagy Zita középtávoli tempóival indult a Kecskeméti KC - Nyíregyháza FSE bajnoki rangadó az Amatőr Női NB I Keleti-csoportjában. Az elején főleg távolról találtak be a csapatok, a helyieket Nagy Zita húzta ketteseivel. Az ellenfélnél a palánk alatt Farkasinszki villogott, nehezen tudták tartani a termetes centert a kecskemétiek.

 

Tóth Edit beállítása a negyed derekán lendített a hírös városiak játékán, ám így is egy ponttal a Nyíregyháza vezetett az első tíz perc után, 18-19. A folytatásban kapkodtak a csapatok, három és fél perc elteltével csak egy kosarat jegyezhettek a jegyzőkönyvbe. Vendég időkérés után zónára váltottak a nyírségiek, ami ellen nem ment a játék a KKC-nak kintről, majd végül Kuli középtávoli kettese törte meg a hazai gólcsendet. Farkasinszkit sikerült kizárni a játékból, ám egy másik ponterős nyíregyházi, Páll is megmutatta, hogy nem véletlenül jegyzik a legjobbak között, átvette a pontgyártást csapattársától. A negyed egyik legszebb momentuma az volt, mikor a kadett korosztályú, kecskeméti Baukó egy szép dobócselt követően értékesítette ziccerét. Az etapot a hazaiak 14-10-re nyerték, így minimális, hárompontos előnnyel mehettek szünetre.

 

A fordulás után a lepattanókban a vendégek jeleskedtek jobban, mondhatni az öltőzőben maradt a Kecskeméti KC. Szerencsére sikerült megráznia magát a hírös városiaknak: Kuli, Nagy Zita, majd Tóth Edó kosaraival indult be a pontgyártás. A negyed derekán átvette  a vezetést a vendég alakulat, de Gyárfás palánkos trojkájával fordított gyorsan a Kecskemét, majd Tóth Edó ziccere és a büntetője már négypontos vezetést jelentett Tóth Viktor alakulatának. A harmadik felvonás mégis döntetlennel zárult, egy eladott labda utáni ziccer , valamint két büntető hozta meg a 47-47-es eredményt.

A záró tíz perc egyáltalán nem indult jól hazai részről, a nyíregyháziak sorra nyerték megy az egy-egy elleni párbajokat, s gyorsan el is húztak. Hazai időkérés után sem változott a kép,  tovább nőtt a különbség, 51-60-at mutatott az eredményjelző, mikor egyik meghatározó emberét is elvesztette a hazai csapat, Kuli ugyanis kipontozódott. Szoros emberfogásra, s egész pályás védekezésre váltott a Kecskemét, ami meg is hozta eredményét, Nagy Dóra hármasa visszahozta a hazai reményeket. A nagy nyomás hatására azonban pontatlanná vált a KKC játéka, elsiették támadásaikat, rendre kimaradtak távoli kísérleteik, míg a túloldalon leindításokkal operáltak, kialakítva a 60-74-es végeredményt.

 

Írta: Komáromy András

 

Tóth Viktor értékelése:

 

Nagyon szépen dolgoztunk az első három negyedben. Mindenkinek voltak szép megmozdulásai, de hibák is voltak bőven. Sajnos több játékosnak nem ment úgy, ahogy szokott. Az utolsó negyedben ritmustalanná vált a játékunk, szétcsúszott a védekezésünk is. Azt kell mondanom, hogy megérdemelte a győzelmet a Nyíregyháza, remélem, legközelebb jobban tudunk koncentrálni a végjátékban hasonlóan szoros meccseken.

Adó 1%

 

May 2024
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31