Pogány két kettesével, valamint a szegediek palánk alóli pontjaival kezdődött a Kecskeméti KC - Szegedi KE női kosárlabda bajnoki mérkőzés szombaton kora este a Kertészeti Főiskolán. Kemény harcokat vívtak a lepattanókért a hölgyek, többnyire a Kecskemét került ki győztesen a küzdelmekből, ám a védekezésbeli eltolódások miatt mégis a szegediek kerültek előnybe. A 6. percben azonban Tóth Edó triplája egalizálta az állást (9-9), majd sok kihagyott helyzet következett mindkét oldalon. Kuli utolsó másodpercekben betermelt erőziccere jelentette a biztos vezetést a KKC-nak, 15-12-vel zárult a negyed. A Tisza-partiak azonban megmutatták, hogy nem adják könnyen a bőrüket: labdalopás, majd támadólepattanó utáni kosárral máris vezetést szereztek, 15-16. Agresszív zónájuk ellen néhol meginogtak a hazai támadások, de sikerült azért meglepni Kovács Andrea tanítványait, fej-fej mellett haladtak a gárdák. Tóth Edó betörései, kiharcolt faultjai jelentették a kecskeméti vezetést ismételten nem sokkal a félidő előtt, továbbá Kuli blokkjai is kellettek a jó hazai védekezés megszilárdításához. Egy perccel a szünet előtt a vendégek ismét magukhoz ragadták a vezetést, de Nagy Zita támadólepattanó utáni palánkos ziccere egált ért, 25-25-el vonulhattak öltözőbe a csapatok.


Vendég távoli kettessel, s Dali Tímea trojkájával indult a harmadik felvonás, majd Tóth Edó mesteri labdáját váltotta Kőházi pontokra, 30-29. Kuli a támadóidő lejárta előtt jó ütemben eresztette el tempóját, mely csont nélkül hullt a gyűrűbe, eztán pedig Tóth Edó mutatta meg, hogy jó érzékkel dob távolró, három triplát is hintett rövid időn belül, ezzel növelve a KKC előnyét, 41-34. A Tisza-partiak rákapcsoltak, s durva védekezéssel parancsoltak tiszteletet maguknak, melyben a bírók is partnerek voltak, ekkor megingott a KKC támadójátéka. Egy perccel a negyed vége előtt 41-41 állt már az eredményjelzőn, Pogány kiharcolt büntetőiből egyet azonban értékesíteni tudott, így egypontos kecskeméti előnnyel fordultak a hajrára az együttesek. Az utolsó etapban tanácstalanság jellemezte a hazai támadásokat, sőt eladott labdák is borzolták a hazai drukkerek kedélyeit, ám szerencsére Kuli javította társai hibáit kiosztott sapkákkal. Beregszászi bátor betörése hozta meg a lendületet a Kecskemétnek, majd egy vendégjátékos szövegelés miatt kapott technikai faultja után Nagy Zita is pontokat termelt: először büntetőből, majd akcióból is eredményes volt, 51-46. Egy perc húsz másodpeccel a lefújás előtt fordítani tudott a Szeged, ám Kőházi a büntető vonalról egalizált, 54-54. A legvégén drámai pillanatokat láthattak a kilátogatók, a vendégek visszaszedték támadó lepattanójukat, de másodjára sem találtak be, s a dudaszó előtti másodpercben indításból, jó ütemű tempóból Kőházi szerzett győztes kettest, így a hazaiak örülhettek a győzelemnek.


Tóth Viktor értékelése: - Rossz előjelekkel vártuk a mecset: Kuli Orsi beteg volt egész héten, Nagy Dóri lába sem gyógyult még meg, ő nem is tudott pályára lépni ma emiatt. A Szeged egy nagyon kellemetlen ellenfél. Voltak jó periódusaink, ezeknek köszönhetjük a győzelmet, összességében viszont vannak bőven javítani való dolgok. Többeket is kiemelnék: Kőházi végig harcolt, illetve az utolsó, nyertes tempó is nagyon fontos volt. Kuli Orsi betegsége ellenére bizonyította, hogy lehet rá számítani, Tóth Edó hármasai nagyon kellettek a sikerhez, s végül, de nem utolsó sorban Beregszászi villanásai is tetszettek számomra. Természetesen a többiek is hozzátettek a sikerhez, az ő szerepük sem elhanyagolandó. Vasárnap utazunk Debrecenbe tartalékos kerettel, nem számítok könnyú összecsapásra.

 

Kecskeméti KC - Szegedi KE 56-54 (15-12, 10-13, 17-16, 14-13)
KKC: KŐHÁZI 5 ,TÓTH E. 20/12, Gyárfás -, POGÁNY 9, NAGY Z. 10, Dali 5, Beregszászi 3.
Edző: Tóth Viktor

Fullcourt, statisztika.

Adó 1%

 

May 2024
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31