Összesen 480 csapat jelentkezett az idei Bécsi Húsvéti Tornára, ebből 21 volt a KESI tini együttesének korosztályában.Vegyes volt a nevezettek erősségi foka, voltak gyengébb csapatok is, de emellett nagyon jó képességű, a saját bajnokságukban kiemelt csapatok is szerepeltek. A különleges szabályok értelmében hatos labdával kellett játszani, szemben a magyar kiírásban szereplő ötös labdával, továbbá engedélyezett volt az elzárás és a csapdavédekezés, ami nehezítette a hírös városiak dolgát, mivel a legtöbb ellenfél már rég gyakorolta és alkalmazta ezeket a taktikai elemeket. Emellett meg kellett szokni a futócserét is, ami plusz nehézségeket okozott.

A mérkőzésekről:

Kecskemét- Bad Honburg 38-44

Az első mérkőzést a tavalyi német bajnok ellen játszották, és nagyon látszódott a csapaton, hogy ez az első találkozó. Akadozott a játék, főleg támadásban voltak kihagyások, a letámadás ellen sok labdát adtak el, amiből rendre könnyű kosarat kaptak. Főként ezen múlott a vereség, és nagyon megnehezítette dolgukat a továbbiakban.

Karkonosze- Kecskemét 22-51


Ezen a mérkőzésen mindenki pályára lépett, ügyesen játszottak a lányok, a győzelem sem maradt el.

Linz- Kecskemét 9-71


Itt is lehetett forgatni a csapatot, magabiztosan nyerték ezt a mérkőzést is.

Kecskemét- Köpenick 53-12


Jól játszottak a hírös városiak, és ezzel a győzelemmel második helyen végeztek a csoportban, így kivívták a lehetőséget a nyolc közé jutásra. Ehhez egy másik csoport másodikkal kellett játszaniuk.

Kecskemét- WAT 3 52-19

Nem volt olyan könnyű meccs, bár az eredmény nem ezt tükrözi. Főleg az első félidőben nagyon összeszedett volt a csapat, kevés hibával védekeztek, sok labdát szereztek, és abból gyors, könnyű kosarakat sikerült dobniuk.

Kecskemét- Tervisio 43-33

Az olasz csapat egy elég akcelerált, jelentős súlyfölénnyel rendelkező csapat volt, amely emellé párosította igen durva játékát. Nagyon nehéz ellenfél volt, de szerencsére a mérkőzés egésze alatt sikerült megtartania a hidegvérét a kecskemétieknek, és nagyon fontos győzelmet arattak, ezzel kiharcolva az elődöntőt.

Elődöntő:
Kecskemét- Csata 56-37

Előzetesen nagyon félt a szakmai stáb ettől a találkozótól, mert kiváló csapat a Csata, ráadásul két mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Nagyon jól működött a védekezése a hírös városiaknak, agresszívak voltak, és ennek meg is lett az eredménye. Sok labdát szereztek, jól kombinálták az indításból szerzett pontjaikat a felállt védekezés ellen dobott kosarakkal. Idén harmadszor is sikerült megverniük a Csatát, ami elnézve a budapestiek játékosállományát, nagyon nagy fegyvertény. Ezzel a győzelemmel döntőbe jutottak Ifj. Tóth Viktor tanítványai, és lehetőségünk nyílt visszavágni az első mérkőzésért.

Döntő:
Bad Honburg- Kecskemét 45-57

A Stadtdhalle-ban megrendezett döntőn talán a tornán először sikerült jól kezdenie a Kecskemétnek a tavalyi német bajnok ellen, már az első negyedben megléptek 10 ponttal. Nagyon okosan és taktikusan játszották le az első két játékrészt, aztán a második félidőben egy kicsit visszaestek, kezdtek kijönni a fáradtság jelei. Erre rásegített egy-két vitatható bírói döntés is, de a csapat tartását mutatja, hogy a legfontosabb pillanatokban valakinek mindig sikerült egy-egy kosarat szereznie. A legutolsó pillanatokban is koncentráltan játszottak, így sikerült megnyerniük ezt a roppant színvonalas tornát. Szimpatikusan játszott a csapat, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy lengyel, német és olasz tornákra is meghívást kaptak a hírös városiak.

A csapat tagjai:

Kovács Evelin
Fehér Anna
Beliczai Zorka
Kovács Kitti
Szakállas Sára
Révész Boróka
Gaál Mercédesz
Kovács Szonja
Ignácz Emese
Szabó Laura
Schlégl Odett
Fekete Adrienn
Burján Laura
Bakos Blanka
Révész Luca
Kurtz Kamilla

Ifj. Tóth Viktor értékelése a tornáról:

"Bécsben utoljára 1997-ben sikerült nyernünk tornát Mészáros Mónika vezetésével. Ezt most sikerült megismételnünk.
A torna megnyerésének kulcsa a csapatmunka volt, illetve, hogy nagyon taktikusan tudtuk végigjátszani a mérkőzéseinket. A csapat állóképessége nagyon jó, nyolc mérkőzést tudtunk végigjátszani letámadással. Az előző fordulóban Révész Boróka lesérült, így a csapatkapitányunk nélkül játszottuk végig a meccseinket. A társaság erejét jelzi, hogy átvették szerepét a többiek, és sikerült pótolni.


A torna legjobb dobója Kovács Kitti lett, de a többiek nélkül ez nem sikerült volna a többiek nélkül, akik legalább annyira kivették a részüket a győzelemből.


Minden pályáralépő hozzátett a sikerhez, de közülük is talán kiemelkedőt nyújtott Révész Luca és Kurtz Kamilla."

Adó 1%

 

April 2024
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30